Navigáció átugrása

UTAZÁSI JOGOSULTSÁG:

A menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedés érvényes menetjeggyel vagy bérlettel, bárki által igénybe vehető. 6 éven aluli gyermek, valamint magatehetetlen személy csak kísérővel utazhat.

Kizárható az utazásból az a személy, aki ittas, botrányosan viselkedik, fertőző beteg vagy aki az utazási feltételeket nem tartja be.

FELSZÁLLÁS, A MENETJEGYEK ÉRVÉNYESÍTÉSE:

Az autóbuszjárat csak érvényes menetjeggyel, bérlettel, illetve az utazási jogosultság egyéb módon történő igazolásával vehető igénybe. Az autóbuszra az első ajtón át kell felszállni. A kerekesszékkel és babakocsival közlekedők a második ajtót tudják igénybe venni. Az előre váltott, vagy az autóbusz-vezetőnél vásárolt menetjegyet utazás megkezdésekor a vezetőfülkénél lévő jegykezelő készülékkel haladéktalanul érvényesíteni kell, illetve az utazásra jogosító igazolványát az autóbusz-vezetőnek jól látható módon kell felmutatni.

POGGYÁSZ SZÁLLÍTÁSA:

Kézipoggyász: legfeljebb 10 kg tömegű tárgy, melyet az utas az autóbusz utasterébe felvihet. Egy utas legfeljebb 2 db 40x50x80 vagy 2 db 20x20x200 cm méretet meg nem haladó kézipoggyászt szállíthat díjtalanul.

ÉLŐ ÁLLAT SZÁLLÍTÁSA:

A kézipoggyász méretét meg nem haladó, állatok szállítására alkalmas, zárt szállítóeszközben díjmentesen történhet. A fentiektől eltérő esetben a kutya csak érvényes menetjeggyel utazhat. A rendőrségi-, a vakvezető- és a segítő kutya szállítása díjtalan.

 

PÓTDÍJAT köteles fizetni, aki az Utazási feltételeket nem tartja be.

 

RÉSZLETES INFORMÁCIÓ a díjszabásról és az utazási feltételekről magyar és angol nyelven elérhető www.volanbusz.hu honlapon.